.

23.7.2012

Pieni mutta toimivaNo ei tuo muki, vaan minun makuuhuoneeni on pieni, mutta toimiva. Neliöitä makkarissa on noin kymmenen, ja se tarkoittaa sitä, että huoneeseen mahtuu vaatesäilytys ja sänky. Jos neliöitä olisi enemmän, sängyn kummallekin sivulle olisi kiva päästä tassuttelemaan. Nyt vaatekaappi ahmaisee kuitenkin sen verran reilusti lattiapintaa, että sänky on seinää vasten.

Makuuhuoneessa ei ole televisiota, eikä muutakaan elektroniikkaa. Kannettava ja puhelinkin pysyvät poissa makuuhuoneen puolelta. Lehdet ja kirjat ovat puolestaan tervetulleita.

Viime kesänä valitsin makuuhuoneen tapetiksi Ashleyta, ja värisävy on minulle hieman epätavallinen. Kenties kuuma helteinen kesä sai kaipaamaan viileää turkoosia? Makuuhuoneen sävyt ovat nyt joka tapauksessa melkoisen levolliset. Jos olisin valinnut mustavalkoista seiniin, niin koko huoneen väriskaala olisi ihan toinen. Ehkä vielä joskus...


6 kommenttia:

 1. Pidän tuosta tapetista. Yleensäkin olen ihan tapetti hullu.

  Meidän seuraava hankinta on kattokruunu makkariin, kuten on sinullakin.

  Makkaritelevisiot ovat out. Onneksi mekin tajusimme sen jo vuosia sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana makkari.
   Pieni makkari ehottomasti tulee meillekin, jos vielä rakennamme.

   Poista
  2. Leena Lumi: Minäkin pidän edelleen tästä tapetista, ja meillä on muuten tätä samaa kuviota myös käytävällä eri sävyisenä. Jotenkin vaan mietin erästä mustavalkoista tapettia, ja sitä myöden voisin hankkia esim Marimekon raidalliset pussilakanat. Nythän ne eivät oiken passaa tuohon Ashleyn tyyliin :) Runsauden pula varmaan :)

   Kattokruunu on kyllä kiva. Minä taidan olla "vähän" lamppuhullu, ja ideoita olisi jo vähän muuhunkin... pitää siis vähän pyöritellä noita lamppuja huoneesta toiseen.

   Poista
  3. Ainutlaatuinen: Kiitos! :) Pienellä makuuhuoneella on puolensa, ja minä sitä tilaa makkarissa tarvitsen vähiten (meidän perheessä). Käytännöllistä olisi kuitenkin päästä kävelemään sängyn toiselle puolellekin, mutta menee se näinkin.

   Poista
 2. Minusta makkariin ei kannata "tuhlata" neliöitä, koska sängyn tila ja vaatesäilytys tosiaan riittää Ja kaikki elektroniikka pois makkarista, koska makuuhuoneen tarkoitus ei ole olla viihdekeskuksen jatke kotona, telkkarit ja tietsikat muualla, etteivät pilaa yöunia.

  Koska neliöistä pitää maksaa aina ja ne pitää myös esmes lämmittää talvella jamitäkaikkea muuta, niin en tajua Suomessa jotain jättimakkareita masters bedroom -tyyliin, joita välillä näkee sisustuslehdissä. Ajattelen niin, että kalliit neliöt kannattaa käyttää siten, että siellä, missä asukkaat eniten oleskelevat ja tekevät asioita, on tilaa. Toki jos rahalla ei ole väliä, niin sitä master bedroomia sitten vaan, mutta kun useimmille meistä rahalla on väliä.

  Ymmärrän, että haluaisit tilan sängyn molemmille puolille, mutta on toi sun makkari ihana. Väreistä ja kuoseista tykkään kovasti paljon (alempanakin postauksessa värien käyttöäsi hehkutin).

  Kävin taas yömyöhään kommentoimassa useamman postauksesi, jonkun kivan jätin välistäkin, kun oli useampi, joiden kohdalla huokailin, että "ihanaihana, tykkääntykkään, waumitkävärit" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä se tärkeä pointti, eli rakennus- ja myöhemmin ylläpitokustannukset on syytä ottaa huomioon, kun uudisrakennuksen neliöitä mietitään. Ehkä sellainen mahdollisemman ideaali tilanne on, jos kaikki tarvittavat toiminnot pystytään kodissa järjestämään, mutta ylimääräisiä turhan romun varastohuoneita ei pääse syntymään.

   Asuntomessuilla muuten ihmettelin eilen erilaisia (ja eri kokoisia) asuntoja. Joissakin pienissä asunnoissa ei makkareissa ollut ollenkaan säilytystilaa tai vaatekaappeja (riittääkö yksi vaatehuone kaikille?). Toisaalta isompien kohteiden makuuhuoneet olivat melko ok kokoisia. Ja usein päämakkarin yhteydessä oli erillinen vaatehuone.

   Kiva kun kävit kommentoimassa :) Ilahduttaa minua, ja aina kon kiva kuulla muidenkin ajatuksia ja mielipiteitä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...