.

13.7.2012

Mansikkapaikalla
Mansikat! Hyviä sellaisenaan, tai melkein miten tahansa tarjottuna. Eilen iltapäivän teehetki oli astetta koreampi, sillä tarjolla oli mansikkaiset marenkileivokset. Marenkikuppeihin oli annosteltu kermavaahtoa sekä mansikkaviipaleita. Koristeeksi löytyi vielä sitruunamelissaa omalta pihamaalta.

8 kommenttia:

 1. Nam:) Minä hotkin oman pihan mansikat samoin tein suihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii! Ja ainahan se vaniljajäde + mansikat on myös klassikko. Tai letut ja.... :)

   Poista
 2. Piti sun sitten tämä näyttää! Mulla menee nyt koko päivä, kun yritän joko a) etsiä marenkikuppeja, b) tehdä marenkikuppeja. Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten "pappilan hätävara" tyyliin kermavaahtoa, mansikoita ja marengin paloja kippoon. Keksin murusetkin sopisivat sekaan. Silloin pärjäisi hyvinkin ilman marenkialusia :)

   Poista
  2. Tämä muuten on kelpoidea. Olen Hilja Valtoseni lukenut, mutta mulle ei koskaan ole selvinnyt mitä ne pappilan hätävarat oli. Vai oliko niitä edes Valtosen kirjoissa.

   Poista
  3. Eikös ne pappilan hätävarat olleet alunperin kuivista leivänkannikoista (tai pullan) tehtyjä jatkokehityksiä :) Kirjallisesta viittauksesta en osaa kyllä sanoa. Perinteisesti siihen makeaan "pappilaan" laitettiin puolukkahilloa ja kermaa. Leivästä taas tehtiin leipäkeittoa.

   Poista
 3. Omalla terassilla ovat mansikatkin parempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatusti! Eivätkä ole reissussa rähjääntyneitä, vaan taatusti tuoretta :) Sitten on vielä se kasvattamisen ilo!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...