.

25.12.2012

Jou!

Jou! sanoi piparipossu, ja sen pituinen se. Lapset ovat leiponeet ja minä olen toiminut kierroksen virallisena testaajana. Toimii!
Kukan malliset joulutortut (mansikka-vadelmahillolla) taittelin omin kätösin. Tähtitortut ovat klassikkoja, mutta joskus on hauska kokeilla hieman erilaista lähestymistapaa. Toimii!
Tänään vielä jatketaan jouluilua hyväksi havaitulla reseptillä eli rauhallisen kotoilun merkeissä. Kuntoilusta pääsee nauttimaan myös muutaman kerran päivässä lumihommien merkeissä. Ja sitten mennään saunaan!

8 kommenttia:

 1. En tehnyt täksi jouluna pipareita, se ei oo oikein mun juttu! 20 vuotena kyllä on tehty! :) Ostin kaupan valmista taikinaa pakkaseen, mutta eipä niihin ole kukaan koskenut! Piparihammasta ei sitten näemmä kolota!

  Lumitöitä riittää! Itseasiassa ulos voisi mennä nytkin kolaamaan!

  Hyvää Joulupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi joulu voi olla jokaisen oman näköinen ja makuinen! Itse tykkään joulupipareista, mutta jätän leipomisurakan mielelläni innokkaimille eli tyttärille.

   Aika reilusti tuota lunta on tullut nyt tälläkin viikolla. Eilen tein lumpparitöitä kolmeen kertaan ja vieläkin lunta olisi tuolla siirrettäväksi asti.

   Kiitoksia, ja samoin mukavia joulun pyhiä myös sinne!

   Poista
 2. Voi miten kaunis joulutähti!
  Olen vallan unohtanut, että sen voi noinkin tehdä:)

  Riemukasta Tapania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sanotaanko tuota torttumallia myös tähdeksi?! Meillä on aina sanottu sitä kukaksi :)

   Mukavaa Tapaninpäivää!

   Poista
 3. Herkullisen näköisiä leivonnaisia, joulutorttuihin onkin kiva laittaa välillä muutakin täytettä kuin luumihilloa.

  Tuo alin kuva on ihku; riikinkukkolampun vihreä toistuu pikkupöydässä ja joulukuusi <3

  Lumitöitä kertyi varmaankin myös tälle päivälle? Kotiuduin eilen hyvään aikaan (junalla) ja keli oli välillä Hki-Tku AIKA hurja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, luumuhillokin on ihan hyvää (lapsena inhosin), ja välillä meillä on ollut aprikoosia ja nyt viimeksi ihan mansikka-vadelmaa.

   Kiitos, riikinkukkolamppu on tosi kiva minustakin. Toivon vaan, että saan jonain päivänä laskettua sitä hieman alemmas (täytyy ensin vaihtaa järjestystä :)

   Uskon helposti, että VRllä ja muullakin liikenteellä on ollut tekemistä tuon lumen kanssa. Meidän pihan on tällä erää kolattu ja keli on suorastaan (hieman) kirkas. Saas nähdä mikä on sää iltaan mennessä...

   Poista
 4. Hienot tortut! Ja piparit myös :-)
  On vaikeata laittaa sitä koristetta (vad heter det? - glasyr på svenska) mutta toi JOU oli tosi hyvä lyhennys ja samalla mukava huuto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lapset hoitivat piparit koristeluineen alusta loppuun, joten minulle jäi vain maistelu puoli :)

   Sokerikoriste on tosiaan vaikea pursottaa, varsinkin kun meillä kuorrute jäi hieman löysäksi. Possuun oli varmaankin tarkoitus mahtua koko "joulu" mutta tila loppui kesken :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...