.

9.12.2012

Joulun aikaa, joulun taikaa (haaste)

Sally's -blogista sain kivan ja ajankohtaisen haasteen. Kiitos paljon ♥

1. Kerro muutaman kuvan ja sanan kera miltä joulu tulee tänä vuonna näyttämään teillä.

Itse asiassa en ihan tarkalleen tiedä vielä miltä joulu tulee näyttämään (sinnehän on niin pitkä aika vielä...), mutta koristeet, jotka ovat jo nyt esillä, ovat valkoista, hopeaa, ruskeaa ja pastellin sävyjä. Joulukuusen koristeet meillä on pääsääntöisesti punaisia ja hopeisia, joten kyllä se joulunpunainenkin tupaan vielä rantautuu.

Havunvihreä kuuluu tietysti luonnollisena osana joulun väritystä. Nyt meillä on muutama pieni kuusi ja mänty sisällä vaaseissa, ja oveen ostin juuri eilen Loviisan markkinoilta uuden havukranssin. Joulukuusi tulee olemaan perinteinen, aito ja vihreä. Yleensä tyttäret ovat valinneet kuusipuun metsästä isänsä avustuksella.


2. Jaa helppo ja hauska DIY joululahjaidea.

Olen suunnitellut tekeväni (hmmmm) vanhoista lehtien tai kirjojen sivuista tuikkukupeille kauniit asut. Tuo toteutuspuoli on vielä hakusessa, eli suomeksi sanottuna tekemättä, joten jaan kuvan muodossa kauniin idean teille, jotka olette velhoja taittelemaan paperista sekä kartongista kaikkea kaunista.

Ostin eilen Loviisan Wanhan ajan joulukodit -tapahtumasta vanhojen kirjojen sivuista taiteltuja kukkasia. Myynnissä olisi ollut myös tosi hauskan näköisiä vanhoista kartoista tehtyjä kukkia. Nämä kukkaset olivat myynnissä Sinisessä talossa (Mariankatu 15).

3. Mikä on paras sisustuskauppa joulun alla? Miksi?

Tänä vuonna parhaat sisustuskaupat ovat olleet netissä ihan ajankäytännöllisistä syistä. Omassa blogissani olenkin jo vinkannut esimerkiksi Pikkulinnun kaupan ja Helmijoen suuntaan.

Jos aikaa on kaupoissa kiertelyyn, niin seuraavaksi vaihtoehdoksi suosittelen pieniä somia kivijalkakauppoja, joiden valikoima on persoonallinen ja esilleasettelu söötti. Vinkkinä muuten Porvoossa kävijöille - vanhan kaupungin tuntumassa on joulun pop-up kauppa (Rihkamakatu 4), joka on koonnut yhteen paikallisia käsityöläisiä ja lähitilojen tuotantoa.

4. Miten paketoit joulun kauneimmat lahjat?

Toivottavasti kauniisti! :) Joskus tuntuu siltä, että minun nimenomaan kannattaa hankkia vaikka kauniita laatikoita (joita voi hyödyntää joulun jälkeen vaikka pientavaroiden säilytykseen), ja piilottaa lahjat näihin laatikoihin. Ihailen kyllä suuresti teitä, jotka jaksatte ja osaatte lahjat kietoa kauniisti sekä kekseliäästi.

5. Mikä tulee olemaan tämän joulun trendijuttu sisustuksessa / koristelussa?

Sisustusblogeissa on kovasti esillä valopallosarjat, ja näitä tulemme varmastikin näkemään myös osana joulun koreutta. Erilaiset ledivalosarjat ovat varmasti myös löytäneet tiensä lähes jokaiseen kotiin. Veikkaisin, että kirkkaat lamput ovat kovassa suosiossa verrattuna värillisiin lamppuihin.

Joulun koristelu noudattaa myös muita sisustustrendejä, joten luonnolliset seesteiset värit käyvät varmasti hyvin kaupaksi myös tänä jouluna.

Jouluterveiset vielä Sallyn aina yhtä tyylikkäälle blogille! Pääsemme varmastikin seuraamaan kuvin ja tarinoin, kuinka Sallyn koti valmistautuu talven kauneinpaan juhlaan tässä seuraavien päivien ja viikkojen aikana.

Laitan jouluisen haasteen eteenpäin seuraaville:
Mrs Jones, Sisustusunelmia, Oma maa mansikka, ja Suklaamarenki

Iloista joulun odotusta!

8 kommenttia:

 1. Kaunis havukranssi, kauniit amaryllikset. Voiko mikään olla kuin valkoinen amaryllis tai valkoinen jouluruusu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset joulukukat ovat kyllä tosi ihania. Amarylliksen kanssa olen tullut sinuiksi vasta parina viimeisimpänä jouluna.

   Onneksi kranssin tekijöitä löytyy tuolta toreilta ja joulumyyjäisistä. Hintahaitari on tietysti melko laaja, mutta tämä havukranssi oli mielestäni edullinen (10 eur).

   Poista
 2. Voi miten mukava oli lueskella sun vastauksesi tähän haasteeseen ;) Ja kauniit sanasi saivat tällaisen blogikonkarin posket punehtumaan.. Kiitos. Mä olen ollut amaryllisfani jo kohta parikymmentä vuotta. Ja Amerikan ajoiltani on jäänyt mieleen, miten valkoinen ruusu on heillä siellä joulukukka.

  Olisinpa päässyt Loviisaan mukaan. Tuollaisiin paperikukkiin en ole täälläpäin törmännytkään. Ihanaa sunnuntai-iltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loviisan wanhat talot ja joulukodit on kivoja tapahtumia, joissa kannattaa joku kerta koittaa päästä käymään. Jouluversiossa kohteita on vähemmän, ja vähemmän on myös ruuhkaa, joten taloja pystyy katselemaan rauhassa.

   Valkoinen ruusu onkin aivan ihana (sopii juhlaan kuin juhlaan), ja samoin tämä nykyään jo yleisempi jouluruusu, joka on aika herkkä tapaus :)

   Mukavaa uutta viikkoa... joulua kohden jo kovaa vauhtia, iiiiik...

   Poista
 3. Täältähän löyty kiva blogi! :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kivat paperikukkaset,hyvää kierrätystä! Ja nuo oikeat ovat sitten tosi upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperikukat olivat tosi taitavasti tehtyjä! Vanhoista kartoista tehdyt kukkaset olivat sävyiltään sinistä ja pastellin sävyjä. Päädyin ostamaan meille nuo seesteiset kukkaset.

   Amaryllikset eivät ole mitenkään ujoja tuossa loistossaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...