.

21.12.2012

Nälkäisen suden bruschettat

Nälkäinen susi juoksee kovempaa? Veikkaisin, että nälkäinen susi ei kuitenkaan kokkaa paremmin, kun valmista pitää tulla ja äkkiä.

Kuvittele: Pirskota reilusti hyvää oliiviöljyä uunivuoalle. Pilko värikkäät tuoksuvat paprikat ruohean kokoisiksi palasiksi ja lisää vuokaan. Paahda paprikoita uunissa.

Kun paprikat ovat kypsiä, irroita mahdollinen hiiltynyt kuori. Jatka vielä tämän jälkeen hetki kypsennystä lisukkeiden kera. Lisää joukkoon muutama valkosipulin kynsi, kourallinen muhevia oliivia sekä ruokalusikallinen kapriksia. Kypsennä hetkinen uunissa, jäähdytä ja nauti. Voit myös pakata jäähtyneet paprikat kauniiksi säilykkeeksi, ja viedä vaikka lahjaksi. Valkosipulin maku voimistuu vielä jääkaapissa säilytettäessä.

Arkirealismi: Mitä tahansa leipää saatkaan käsiisi - paahda se. Avaa purkki paahdettuja paprikoita (ovat kohtuullisen hyviä myös suoraan kaupan hyllyltä), ja lusikoi paprikoita sekä hieman mausteöljyä juuri paahtamallesi leivälle. Kurki jääkaappiin, ja toivo, että sieltä löytyy vielä eilistä smetanalohta tai mitä tahansa muuta syötäväksi kelpaavaa. Mozzarellapalan huomatessasi jääkaapin perukoilla uskot jälleen joulupukkiin.

Hyvää viikonloppua, neljättä adventtia, uutta elämää, muinaista kalenteria, kotipesän autuutta ja lempeitä jouluvalmisteluja!


6 kommenttia:

  1. Oooh tuli nälkä! Ehkä pitäisi jopa kokeilla noita paahdettuja paprikoita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä voi kokeilla tehdä silloin kun ei ole kauhea nälkä :)

      Meillä oli onneksi kotona hyllyssä avaamaton paprikapurkki, joten sain pikaiset leivät valmiiksi tuossa tuokiossa.

      Poista
  2. Ihan paras! Paahdetut paprikat on niiiiiiiin hyviä ;)

    Lämmintä joulumieltä koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italialaiset ovat olleet (ja ovat!) ihan velhoja näiden jämäruokareseptien kanssa. Vähäiset ja simppelit aineksi, mutta hyvä maku.

      Kiitoksia, ja kiitos samoin - tunnelmallista joulun aikaa (meilläkin päästään pikku hiljaa jouluisiin tunnelmiin)

      Poista
  3. Olipa hyvin sanottu! Siis on todella kohtuullista löytää jääkapistaan vähän edellispäiväistä lohta, mozzarellaa ja lasillinen valkkaria.

    Olen kokeillut tuota paprikoiden paahtamista, mutta minulla se ei ottanut tulta. Muuten änkeän paprikaa ja valkosipulia aina tuplasti kaikkeen ruokaan, mitä teen. Nyt on menossa hurjat joulukalaorgiat;-) Pakko pakastaa osa...myös mädin laitoin pakastimeen kahdessa osassa.

    Kiitos♥

    Lumen valoa, joulun lumoa sinulle! Jään joulubreikille, sillä ensimmäistä kertaa R. pitää joulun aikaan lomaa...

    PS. Meillä ei tänä jouluna sitten rosollia nähdä, vaan korvaan sen tomaatti-mozzarellasalaatilla. Löysin hyviä kotimaisia tomaatteja ja basilikani voi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulun kalat! Tykkään kovasti, ja aion ainakin kraavata, ja varmaankin ostan myös lämminsavulohta. Luin muuten blogistasi valkosipulisilakkaohjeen ihan muutama päivä sitten, ja se kuulosti niin hyvältä, että kokeilen sitä jos ehdin (jos en ehdi nyt, niin sitten uusien pottujen kanssa :)

      Lumen valoa meillä onkin komeasti tänä jouluna ja nautin kyllä tästä valkeudesta, vaikka kylmyydestä en oikein välitä.

      Pitäkäähän oikein rentouttava ja antoisa joululoma ♥

      ps. itse muuten ajattelin heittää rosolliainekset tällä kertaan uuniin hunajan ja rypsiöljyn sekä muutaman yrttioksan kanssa.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...