.

24.3.2013

Naku totuus?

Taannoin muoti- ja kauneusbloggaajat paljastivat kasvonsa ilman meikkiä. Silloinen haaste oli minusta kiinnostava, koska itse en ole taitava meikkaaja, ja oli hauska nähdä minkä näköiset kasvot löytyivät meikkaamattomien ja käsittelemättömien kuvien takaa.

Tämä samainen idea on nyt muokkautunut myös sisustusbloggaajien paljas totuus -tyyppiseksi haasteeksi, jonka minä sain Sisustusunelmia -blogin Johannalta. Kiitos!

Minulla sattui nyt ajoitus olemaan kohdillaan tämän haasteen kanssa, sillä siivoilin eilen nelisen tuntia meidän yhteistä avointa tilaa. Keittiö, olohuone, ruokatila sekä tv-huone ovat juuri tällä hetkellä (vielä) tiptop-kunnossa. Naku totuus olisi siis sangen puhtoinen.

Elämää löytyy toki meiltäkin joka ikinen päivä ja suurin piirtein jokaisesta talon nurkasta. Arki, tulemiset ja menemiset, vaatehuolto, tavaramäärä, kiire, laiskuus, väsymys ja muut kiinnostavammat asiat ovat osa tätä oravanpyörää, jota myös osuvasti elämäksi kutsutaan. Niinpä kodin nurkat ovat pääsääntöisesti vähemmän kuvaukselliset, ja kamera rajaakin otoksia armollisesti. Naku totuus on tuolla jossain. Rumaksi totuutta en silti kutsuisi, sillä kaikki tämä kotoa löytyvä on juuri meidän iki omaa sirkustamme.

Arkeamme on puhtaan pyykin vuoret, jotka odottavat silittämistä (kenties ikuisesti). Arkeamme on pöly ja rähmäiset sormen jäljet kaapin ovissa, peileissä ja kannettavan näytöllä. Elämäämme kuuluvat vaatemytyt ja omituiset tavarapinot lastenhuoneissa. Eteinen ei varmaankaan olisi eteinen, jos satunnainen kenkämeri ei siellä velloisi. Keittiömme nurkassa on pahvin ja paperin kierrätyskeskus, joka ajoittain siirtyy pakettiautoomme odottamaan vientiä kierrätykseen asti (pakettiautossa se ruma totuus onkin!). Sunnuntai aamuisin ei sängyt ole juurikaan pedatut, ja aamu lähtee käyntiin verkkaisesti. Lautasella ei ole aina hyvää ja terveellistä syötävää, taikka jotain kuvauksellisen kaunista ja maukasta leivonnaista. Sunnuntai aamuisin voi myös tuntea rotan pissan hajun nenässään. Kuka siivoaa tänään rottien häkin?

Olisi kiva nähdä tämä "paljastava haaste sisustusbloggaajille" mahdollisemman monen bloggaajan tekemänä. Laitan tästä haasteen nyt eteenpäin ainakin Suklaamarengille, Sally's blogiin, Uuden Kuun Emilialle, Muutama hetki -blogiin,  Hullaannu ja hurmaannu -blogin Johannalle sekä No Home Without You -blogille.

Seuraavaksi sitten sitä kuvamateriaalia tältä sunnuntai aamulta. Tyynyäkään en sitten pöyhinyt, vaikka mieli hieman teki. Hartwallin puukori on muuten meidän kierrätyskeskus, joka juuri eilisen tyhjennyksen jälkeen on niin sanotusti parhaimmillaan.











































































































































































































































































































































































































































26 kommenttia:

  1. Kiva, että toteutit tämän. Nyt ootellaan vaan, että leviää vielä enemmän blogimaailmaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli itse asiassa ihan kiva tehdä, vaikka pyykkivuoret ja muut arkiset jutut eivät ole niitä kuvauksellisempia kohtia kotona.

      Tee ihmeessä sinäkin tämä, jos et ole vielä ehtinyt!

      Poista
    2. Heh, tämä itse asiassa lähti minulta liikenteeseen. :) Alla olevasta linkistä voi käydä kurkkaamassa!

      http://www.whiteandfresh.fi/2013/03/paljastava-haaste-sisustusbloggaajille.html

      Poista
    3. Ahaa! Kun haaste hyppää muutaman pykälän eteenpäin, niin sitä ei tiedäkään, että mistä tuo alunperin lähti.

      Hyvä haaste idea, ja nyt kävin katsomassa tuon sinun alkuperäisen postauksesi :)

      Poista
  2. Naked truth ja silti teillä näyttää ihanalta! Koti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koti on maailman paras paikka :)
      ... tosin tänään piti vielä jatkaa siivousta (vähän laiskottaisi).

      Poista
  3. Mun sydän sykähti ihastuksesta tuo Plantagenin kassin kohdalla; aivan mahtavasti sopii vihreään tuoliin ja julisteeseen! Kaunis vihreä sävy noissa on muutenkin <3

    Itse välttelen silittämistä ihan naurettavuuksiin asti mutta erilaisten paperijuttujen ja pikkusälän kanss jaksan säätää ja järjestellä loputtomiin hakien "toimivinta ratkaisua". Jänniä nämä jutut, mitä tekee hetikohta, mitä ei niin sit millään, mistä oikein tykkää (ei toki aina) ja aika moni homma on välimaastossa tietty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Plantagenin kassi on vaihtelua Ikean säkille :) Ja tuohon Plantagenin versioon mahtuu Ikean kassia enemmän kirppiskamoja (juuri nyt kirppispöytähommat meneillään). Vihreä väri on tietysti aina plussaa!

      Mulla kuuluu tuo silittäminen myös niihin maailman viimeisinpiin juttuihin johon ryhdyn. Joskus tosin saan fiiliksen päälle ja laitan musat soimaan ja koitan silitellä vaatteita moneksi viikoksi. Toisinaan tilanne on se, että on palaveripäivä ja aamulla on muun hässäkän lisäksi silitettävä myös joku vaatekappale päälle. Muutenhan olisi sitten aikuisten oikeesti turhan "naked truth" :D

      Poista
  4. Sally kiittää ;) Siistii! Toi lenkkimakkaravoikkuleipä oli ihan paras. Kaunistelematon totuus -- ja ah, niin hyvää ;)

    Mukavaa uutta viikkoa ja tsemppiä silitysurakkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lenkkimakkaraleipä sinapilla on joskus ihan sitä parasta ravintoa (kunhan ei vaan joka iltaiseksi tavaksi käy :) Kovin kuvauksellinen tuollainen kalpea makkara tosin ei ole (saatikka sitten vielä sinapilla viimeisteltynä).

      Kiitos samoin - keväistä uutta viikkoa! Ja jossain vaiheessa sitä on varmaan taas silitettäväkin...

      Poista
  5. Iiiihania kuvia :) Mulla kiinnittyi vaan katseet niihin kaikkiin ihaniin juttuihin mitä kuvissa näky, kuten kuva jossa lila valaisin, niin onko se lila verho, joka siellä taka-alalla näkyy? Ja mistä tuollaisia ankkatauluja? :D Teillä on kyllä kaikkea ihanaa jotka voisin kotiuttaa milloin tahansa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikoisen huoneessa on tuo lila Ikean lamppu. Katselin itsekin nyt uudestaan tuota kuvaa, ja peilin kautta taitaa heijastua pala kyseistä lamppua, ja peilin vieressä näkyy pieni pala Boråsin lila-violettisävyistä tapettia.

      Kylpyankkataulu on myös esikoisen huoneessa, ja tuo taulu on Ikeasta. Taisi olla vielä jossain super-poisto-myynnissä silloin, kun me sen sieltä ostimme.

      Tämä "alaston totuus" oli kyllä tosi hauska haaste, joten suuret kiitokset siitä Johanna! :)

      Poista
  6. Moi! Lähdin jäljittämään tämän mahtavan haasteen polkuja kun törmäsin Suklaamarengissa tähän. Kehua retostin hommaa jo siellä niin, että näppäimet kuumeni, joten totean täällä vaan, että tosi hyvä homma! Tää pitäis kaikkien tehdä, ihan palautuksena maanpinnalle kaikille niille blogistanian jäsenille, jotka ei ymmärrä, että sotku on realismia ja lika on hyväksi (vai miten se pesuainemainos menikään ? :) ) Yritän hypätä mukaan reissun jälkeen vaikka montaa liian siistiä kuvaa en blogissani vielä olekaan ehtinyt näyttää :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tämä haaste on hyvä muistutus siitä, että harvempi meistä elää super hyper elämää ikuisen järjestyksen keskellä, vaikka kotikuvat voivatkin (yleensä) olla mietittyjä asetelmia.

      Sen lisäksi tätä haastetta oli hauska tehdä. Harvemmin käyn kuvailemassa esimerkiksi noissa tyttärien valtakunniassa, kun niissä harvemmin on kuvauksellinen "hetki" päällä :)

      Tee ihmeessä sinäkin tämän haaste, niin pääsemme vierailemaan mahdollisemman monen bloggaajan kodissa haasteen merkeissä!

      Poista
  7. Meiltäkin tulossa "paljastuksia" huomenna blogissani! Kiva kurkistella ihmisten "oikeaan elämään :)

    http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä, joten tulenpa tänään sitten katsomaan miltä teillä näyttää tämän haasteen merkeissä!

      Poista
  8. Voi kauhia, nyt laitoit haasteen eteenpäin sellaiseen kotiin että on kuin Pandoran lippaan aukaisisi... ;D Mutta LUPAAN pyhästi tehdä tämän.

    Ja teillähän näyttää muuten oikeinkin siistiltä, nakunakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, nyt vaan odotellaan siis kuvatuksia Hullaannu ja Hurmaannu -blogin puolelle! :) "Pandoran lipas"... hihhittelyä :D

      Tämä haaste tuli meille tosiaan loistavalla hetkellä. Olihan edellisen päivän juuri siivonnut antaumuksella. Siitäkin huolimatta näitä "kohteita" riitti ihan kivasti kuvattavaksi asti.

      Poista
  9. Ihan mahtavaa nähdä arkea ja sekasortoa. I like!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläinen postaus oli kiva tehdä, ja näitä samaisen haasteen postauksia on vielä kivempi käydä lukemassa :)

      Me like too!

      Poista
  10. LOL! Toi stay in bed tyyny kruunaa koko jutun! Kaaoksen nähdessään haluaa vain kaivautua tuon peiton alle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stay in bed -teksti on aamun ilostus :) Viikonloppuna tuota tekstiä ehtii jopa noudattaa.

      Poista
  11. Hyviä kuvia, lenkkimakkarakuva on ehdoton suosikki :D

    http://aboutmissordinary.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MS Ordinary! :)
      Makkaraleipä on ehkä hieman ruma, mutta maku oli kyllä napissa.

      Poista
  12. Haasteeseen vastattu, kiitoksia vielä. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu Kaisa! Luinkin postauksesi eilen jo puhelimella, mutta täytyy tulla uudestaan katsomaan kuvatuksia vähän isomman näytön kanssa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...