.

13.3.2013

Jotain pientä

Työpisteeni vieressä on String Pocket -hyllykkö, jossa säilytän kaikkea tarpeellista ja taatusi myös kaikenlaista sinänsä tarpeetonta pientä tavaraa, joka kuitenkin on tavalla tai toisella hupaisaa. Olen jo aiemmin tunnustanut ihailevani vanhaa meripihkan ruskeaa lasia, jota löydän aika ajoin kirpputoreilta. Kirpparilta on myös kauniin ruskea tuhkakuppi, joka toimii niiden kaikkein pienimpien esineiden säilyttimenä. Kokoelma on sekava ja satunnainen, mutta jokaisella pikku esineellä on oma tarinansa. Ne ovat myös muistoja matkan varrelta, ja vievät ajatukset hetkessä jonnekin kauas pois. Pienet maailmanmatkat ovat siis mahdollisia, kun poimii vanhasta tuhkakupista rannekorun tai pullonkorkin käteen, ja antaa ajatusten viedä mukanaan.

Tuhkakupin pikku kokoelma osallistuu tämän viikon makrotex (95.) haasteeseen. Pitkästä aikaa ehdin minäkin mukaan makrotexin tunnelmaan.

20 kommenttia:

 1. Ihana! Mä ostin juuri viime viikolla kirpparilta eurolla kohtuullisen pienen, ruman, krouvin ja kolhuisen savikipon toimittamaan aivan samaa virkaa. Ja nyt kun se on tuossa, täynnä tärkeitä ja vähemmän tärkeitä juttuja, se onkin aika kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen katsellut myös saviesineitä "sillä silmällä", mutta juuri sitä oikeaan en ole vielä löytänyt. Saviesineitäkin tuntuu olevan aika kivasti tarjolla. Taitaa olla nyt 80- ja 90-luvulla hankitut savikipot poistossa kirpparipöydillä.

   Olen koittanut pitää pikku tavaroiden määrän minimissä, mutta jostain näitä silti aina kertyy. Yhdessä kupissa kun ovat sulassa sovussa, niin ei sentään roinat valu ympäri hyllyjä :)

   Poista
 2. Kaikenlaista kivaa pientä on kippoosi kertynytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, eikä näistä oikein raski luopuakaan :)

   Poista
 3. Nyt ollaan satumaassa. Herkullinen!
  Meripihkan väristä lasia näkee todellakin harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä itä-uudenmaan kirppareilla mukavan sävyisiä ruskeita lasiesineitä näkee kyllä suhteellisen useinkin. Liekö sitten tällä seudulla sitä enemmän tarjolla, tai sitten kaikki muut kuin minä haluavat päästä siitä eroon :)

   Poista
 4. Paljon on pientä esinettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhkakuppikaan ei ole suuren suuri, mutta yllättävän paljon siihen mahtuu näitä pieniä juttuja.

   Poista
 5. Kivoja pikku aarteita :)

  VastaaPoista
 6. Aarre löytynyt, tykkään tuon alimaisen kuvan syvyysterävyydestä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mietin hetken, että menikö tausta liian utuiseksi, vai osaako silmä katsoa kuvan vasempaan etureunaan.

   Poista
 7. Hienot makroty noista pienistä

  VastaaPoista
 8. Kauniit makrot pienistä tarpeellisista esineistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, osa noista saattaa jopa olla tarpeellisia :)

   Poista
 9. Kuppi, jossa kaikkea tarpeellista, tavaroille, joille ei ole omaa paikkaa. Tällaisia on varmaan kaikilla, mutta ei niistä ole monellakaan kuvia. Voisi olla hyvä, että sitten katselisi kuvista, mihin sekin nyt joutui ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasin kerran aiemmin pikku romuja makrotex-haasteeseen ja silloin ihmettelin mitä huulipuna tekee muttereiden ja ruuvien joukossa. Nyt tuo samaninen huulipuna on löytänyt tiensä tuhkakuppiin. Aika liikkuvaista sorttia se ainakin tuntuu olevan :)

   Poista
 10. Kivasti pieniä muiden pienten seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun asetelma on vieläpä aidosti sattuman kauppaa, niin se edustaa ihan perus arkea ja elämää.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...