.

21.3.2013

Pohjan noteeraus

Pohja. Mikä pohja? Kengän pohja, pohjapiirros, mukin pohja, pohjaton, pohjalla, pullon pohjat vai Pohjanmaan kautta? Ainakin jotain sinne päin, sillä viikon makrotex (96.) haasteen merkeissä tuli käydä pohjalla. Jos ei muuten, niin ainakin kameran linssin välityksellä.

Katselin siis kotimme pientavaroita sillä silmällä, että jokin kuvauskohde tälle haasteelle tulisi löytää. Lopulta päädyin leikkimään vanhalla permanenttiainepullolla, ja vääntelemään ja kääntelemään sitä auringonpaisteessa. Tälläisiä Nestlen vanhoja permispulloja meillä on useampi, ja ne ovat meidän vanhan asunnon peruja. Entisessä asunnossamme on jossain vaiheessa asunut kotikampaaja, jonka rekvisiittaa oli vieläkin asunnon vintillä. Nämä permanenttipullot ovat ainakin tosi hauskat ajankuvat jostain 60 vuoden takaa.

Permispullot ovat tätä nykyään osa meidän kotimme sisustusta. Välillä ne ovat tauolla kaapissa, mutta toisinaan ne pääsevät osaksi jotakin asetelmaa. Niin kauan kun kivat pienet esineet mahtuvat joko esille tai sitten siivosti ruokatilamme senkin syvyksiin, tavaran määrä on sopiva. Jos jossain vaiheessa kirppishankintojen määrä käy niin isoksi, että senkki ei vedä enää enempää tavaraa, on limiitti saavutettu. Silloin on edessä joko kirppismyynti tai ostosten stoppi. Mutta vielä mahtuu...

13 kommenttia:

 1. Ennen ku aloin lukemaan oikeen kunnolla ni katoin vaan nopeasti kuvia, että onpahan Nestlellä freesi uusi vesipullodesign :D. Totuus oli toinen. Tämä vaan todistaa sen että juurille paluu eis uinkaan ole huono homma. Todella kaunis pullo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin itsekin pari vuotta sitten kun nämä pullot löysin. Pullojen ulkoasu on tosiaan freesi, vaikka ne ovat jostain 50/60-luvulta.

   Toisaalta myös todella onnistunut suunnittelu kestää aikaa. Tulee nyt heti tästä mieleen Nivean peltinen käsirasvapurkki, joka on aina vaan yhtä kiva.

   Poista
 2. Kivat kuvat ... Viimeinen on kyllä paras !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aurinko avusti jälleen valojen ja varjojen kanssa :)

   Poista
 3. Viimeinen on hieno, kauniita toki kaikki!

  VastaaPoista
 4. Aivan upeat kuvat ja pullot, ei uskoisi että design on niin vanha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläinen yksinkertainen toteutus tuntuu kestävän hyvin aikaa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Millainenhan määrä näitä permispulloja on mennyt per kampaaja noihin aikoihin... mietin vain. Mitä näille käytetyille pulloille on sitten sen jälkeen tehty?! No, ainakin muutama on säilynyt tänne meidän päiviin asti. :)

   Poista
 6. Raikas sarja pullosta. Onneksi ei enää tarvitse moista hoitoa käydä, suorat hiukset kelpaavat! Nostalgia kunniaan tavaroissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa tavaroissa on se jokin (ainakin jos niitä ei ole liiaksi :)

   Minua kyllä kiinnostaisi kiharat, mutta lyhyeen tukkaan ne on vaikea saada "istuvasti". Helppohoitoisuutta toisi ainakin sellainen kiharainen ilmavuus.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...