.

11.3.2013

Yrtit

Tuttu kuvio keväisin - yrttipurkit ilmestyvät keittiön ikkunalle. Kasvatteja yritetään sitten pitää hengissä aina siihen asti kunnes takapihan yrttipenkit paljastuvat lumen alta, ja alku kesän uusi kasvu alkaa. Parhaassa tapauksessa sisällä ruukuissa sinnitelleet yrtit pääsevät vielä jatkoajalle pihan puolelle. Toivottavasti nämä viikonloppuna hankkimani yrtit jaksavat ilahduttaa keittiössämme (ja lautasillamme) mahdollisemman pitkään.













































Mustat ruukut sekä yrtit ovat Kodin Ykkösestä.

14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nämä ruukut tosiaan herättivät huomioni kaupan kukkaosastolla. Niissä on mukavasti jotain perinteistä fiilistä, ja samalla ne ovat kuitenkin aika pelkistetyt ja linjakkaat.

      Poista
  2. Nätit ruukut, jotain 50-lukulaista pintakuviossa yhdistettynä mustaan väriin - tykkään paljon. Yrttitikut on myös kivat. Bongasin vierestä Annon karahvin tai kaksi, jos on karahvi, niin onko se hyvä veden kaatamiseen lasiin? Maljakkona olen nähnyt (blogeissa) käytetyn, mihin sopinee mainiosti. Mulla on haussa kevyempi vesikannu/karahvi, oikeasti tahtoisin Sukat makkaralla -sarjan karahvin, mutta hinta ärsyttää sekä se, etten osaa oikein päättää, olisiko väritön paras vai joku ihana väri. Tuo hedelmäkulho karahvin vieressä on kauniisti muotoiltu myös, onko Annoa?

    Ja hei: sulla on uusi hieno banneri! Aivan mahti on! Suosikkini on Rok-pupu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annon karahveja on kuvan reunassa tosiaan kaksi. Tuntuvat näin ensi kokeilujen jälkeen toimivan oikein hyvin vesikarahvi tarkoituksessa, eli kaataminen sujuu turhia tipottelematta tai sotkematta.

      Omput ovat Ikean suoralinjaisessa kulhossa (cylinder?). Nämä myytiin kolmen eri kokoisen kulhon/maljakon sarjassa.

      Kiitos, pupu onkin seikkaillut useimmissa bannereissani. Huomasin eilen, että bannerissa oli vielä lumihiutaleita, joten päätin kevään merkeissä tehdä uuden.

      Tuo pupu muuten edusti bannereissani alunperin jättiläis jänistä, joka on käynyt syömässä meidän pihan ja naapureidenkin omenapuut. "Lehmän kokoinen" totesi yksi naapurimme tuosta jäniskaverista :)

      Sittemmin pupuja on ollut välillä kolme (kuinka ollakkaan) ja välillä ne ovat olleet pääsiäispupun värisiä. Uusi pupu on vähän edeltäjiäään rokimpi!

      Poista
  3. Todella kauniit ruukut!!!!!! Aivan ihanat!

    Meillä on keittiössä rosmariinipuska ikkunalaudalla ja juurikin tänään mietin miten isoksi se oikein mahtaa kasvaakaan :) On ollut joitakin viikkoja meillä ja nyt jo kasvanut ainakin 5cm, vaikka olen ahkerasti sitä käyttänytkin. Toki kasvaa saakin mieluusti, puuvartinen rosmariini on upea!

    Sulla taitaa olla timjamia ja oreganoa, jos ei mun silmä nyt pahasti valehtele? Timjami on mun lempiyrtti ja sitruunatimjami on aivan huikea! Ostin sitä alkukesällä valmiina taimena torilta ja laitoin pihalle yrttipenkkiin. Toivottavasti on talvehtinut menestyksekkäästi...ja jos ei ole, niin haen taas uuden torilta :)

    Mukavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, timjamia ja oreganoa on nyt noissa meidän ruukuissa. Rosmariinista tykkäisin myös minä ja samoin myös basilikasta, mutta sitä on vaikea saada pysymään kuosissa eli ostan basilikaa yleensä vaan suoraan käyttöön. Jämiä olen yrittänyt myös pitää hengissä, mutta keittiössä ne ovat pikku hiljaa näivettyneet. Viime kesän alussa siirsin kyllä pari basilika-ruukkua ulos ja siellä ne vihersivät koko kesän.

      Onko sitruunatimjami sama kuin sitruunaajuruoho? Tuo jälkimmäinen pärjää pihalla ainakin tosi hyvin ja on itse asiassa ihan huima leviämään. Sopii hyvin siis vaikka maanpeitekasviksi.

      Kiitos samoin, mukavaa viikkoa!

      Poista
  4. Ihanat ruukut ja kun ruukuilla on kokoa, niin puskatkin jaksavat pidempään. Voi tulisipa jo kevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät saisi tulla tosiaan! Oikein haaveilen keväästä ja alkukesän ihanista päivistä. Pihaakin pitäisi taas päästä mylläämään.

      Poista
  5. Kiitos inspiroivsta blogista. Tänne on aina yhtä mukava kurkistella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset :) Täällä meillä intoillaan milloin mistäkin. Nykyään ehkä vähemmän raksailusta mutta sitäkin enemmän sisustuksesta, kodista ja asumisesta.

      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Kauniit ruukut oot löytänyt :)Itsellä on banni kaikkiin verkkokauppoihin jne nyt vaan pitää kyetä karsimaan kaikki ostokset vaikka kevät toisi vaikka mitä hankintoja vaan sisustamisen ilon vuoksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eihän sitä kaikkea kivaa tarvitse itse ostaa ja omistaa. Inspiroivia juttuja on ihan kiva bongailla myös kaupoilla, muiden kotona ja tietysti blogeissa.

      Toivottavasti noilla ruukuilla on hyvä karma, ja yrtit pysyvät hengissä pitkään :)

      Poista
  7. Minäkin olen saanut joskus yrtit niihin purkkeihin miltei kasvamaan, mutta sitten on kohdannut nopea loppu. Mun viherpeukalo ei toimi. Mutta sun istutukset näyttävät hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nämä vielä hyviltä näyttävät, kun ovat olleet meillä vasta muutaman päivän. Mulla tuo kasvien ylläpito jää yleensä kiinni kastelusta (tai sen puutteesta), mutta nyt yritän (taas) ryhdistäytyä ja antaa vettä janoisille riittävän usein.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...