.

5.1.2013

Porvoo vinkkejä

Kaipaatko menovinkkejä Porvoon suuntaan? Olen esitellyt täällä silloin tällöin Porvoon ja Loviisan sekä muun Itä-Uudenmaan kesätapahtumia, puoteja ja ruokapaikkoja. Tällä kertaa piipahdamme vanhassa Porvoossa syömässä astetta tyylikkäämpää pizzaa, kaakaolla Paahtimossa sekä kurkkaamassa juuri avattua Vanille Home -myymälää. Vanille Home saattaakin monelle Loviisan kävijälle olla tuttu jo entuudestaan. Nyt samainen puoti löytyy myös Porvoon vanhasta kaupungista Jokikadulta.

Gabriel 1763 -niminen ravintola löytyy myös Porvoon Jokikadulta. Ravintolan erikoisuus on gourmet tyyppiset pizzat, mutta ravintola tarjoaa myös vaihtuvan lounaslistan sekä muitakin annoksia. Itse söin Gabrielissa Pellinki-pizzan, joka maistui todella hyvälle. Tämän syötyäni tulikin inspiraatio kokeilla pizza biancoa, johon tomaattikastiketta ei laiteta. Pellinki-pizzassa maistui nimensä mukaisesti saaristo parhaimmillaan. Vai mitä sanot aineksista - savulohi, kevätsipuli, kananmuna, siianmäti, sormisuola, tilliöljy ja ranskankerma yhdistettynä talon omaan juustosekoitukseen?
Porvoon Paahtimossa kävin kierroksen lopuksi nauttimassa kaakaon. Paahtimossa on aivan oma tunnelmansa, joka syntyy vanhan makasiinin tiiliseinistä, viihtyisästä sisustuksesta sekä kahvin tuoksusta. Valikoimaan kuulu kahvituotteiden lisäksi kattavasti erilaisia oluita ja muita alkoholijuomia. Itse käyn yleensä Paahtimossa ihan kaakaolla tai kahvilla.Arkistoista pari nostoa: Puolen päivän loma, Simple Things Saturday

4 kommenttia:

 1. En ole ikinä käyny Porvoossa vaan ois se ihanata kyllä mennä! Pitääpä joku vkl lähteä käymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti kohti Porvoota :) Täytyyhän Porvoossa nyt ainakin kerran elämässä piipahtaa! Nähtävää on kyllä enemmän kuin yhdelle piipahdukselle, joten ekana varmaankin vanhaan Porvooseen ja jos aika riittää niin kirpparikierrokselle ja niin pois päin.

   Poista
 2. Kauniit kuvat - parasta markkinointia! Herättävät kiinnostusta! Itselleni kaupunkit ovat tutut mutta kuten tästä huomaa, blogeissaan ihmiset voivat tehdä kotikulmat tunnetuiksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoo taitaa minulle olla se tutuin kaupunki, vaikka en siellä enää asukkaan. Välillä tuntuu, että pitäisi lähteä useammin kiertelemään näitä tuttujakin kulmia, sillä aina sitä huomaakin jotain uutta.

   Blogit on oiva paikka esitellä omia hyväksi huomattuja tärppejä, ja itsekin niitä mielelläni käyn lukemassa, varsinkin jos olen suunnittelemassa vaikka päivän tai viikonlopun reissua johonkin Suomen kaupunkiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...