.

19.1.2013

Wallpapers by Skandinavian Designers

Mietin seinän tapetointia. Tällä hetkellä ruokailutilamme päätyseinä on valkoiseksi maalattu. Seinää vasten on sijoitettuna senkki, joka on väriltään lämpimän ruskea. Olen myös ajatellut petsata senkin mustaksi, varsinkin jos valitsen tapetin väriksi vaaleanharmaata. Jos tapetti tulee olemaan erittäin tumma (musta), niin senkki saa pitäytyä alkuperäisessä värissään.

Boråstapeter toi viime vuoden lopulla kiinnostavan kokoelman uusia tapettimalleja nimeltään Wallpapers by Skandinavian Designers. Tapetit henkivät 50-lukua raikkaalla otteella. Tapettimallit tekevät kunniaa nimekkäälle suunnittelijaryhmälle, johon kuuluvat Arne Jacobsen, Stig Lindberg, Sven Markelius ja Karl Axel Pehrson.

Minä löysin jo omat suosikkini Skandinavian Designers - mallistosta. Puhtaan harmaan löytäminen tuottaa tosin taas vähän haasteita, sillä kaksi hauskinta tapettikuviota näyttävät kuvissa harmailta, mutta todellisuudessa tapettikirjassa melkoisen vihreitä. Vaikka vihreä on suosikki värini, en tapettiseinää halua nyt toteuttaa vihreän sävyillä.

Stailattujen sisustuskuvien perusteella ihastuin ensimmäisenä alla olevaan Arne Jacobsenin tapettikuosiin, joka tapettikirjassa olikin sitten hyvinkin vihreä (harmaalla tvistillä). Tästä löytyy myös mustavalkoinen värimalli, joka on nyt vakavasti harkinnassa (tapettimalli alempana).Toinen ehdokas on tämä Ypsilon-kuvio (Arne Jacobsen), joka tosin tummassa sävyssä hieman vilistää silmissä. Tämäkin oli tapettikirjassa aika vahvasti vihreään päin kallellaan, mutta samasta mallista löytyy myös vaaleanharmaa vaihtoehto, joka on nyt myös edennyt kärki kolmikkoon.


Tykkään myös tästä Pehrsonin mustavalkoisesta tapetista. Yllätyin tapettikaupassa siitä, miten kiiltävällä pinnalla nuo mustat kohdat oli toteutettu. Kiilto voi tietysti olla hyväkin puoli, sillä silloin tumma tapettiseinä ei syö niin paljon valoa kuin pehmeä ja mattapintainen versio.

Skandinavian Designers -mallistossa on myös värejä sekä kukkakuvioita tarjolla, mutta minulla on veto nyt näihin pelkistettyihin ja graafisiin vaihtoehtoihin. Alla on vielä tapettimallit, jotka miellyttivät eniten minun silmääni tapettikirjaa selatessa (mallit järjestyksessä 2742, 2734, 2750, 2754)


Images © Boråstapeter

6 kommenttia:

 1. Moikka Anne, näitä samoja tapetta ihastelin minäkin, mutta samoihin asioihin kiinitin huomiota. Harmaa ei olekaan puhdas harmaa ja valkoinen on luonnonvalkoinen. Enkä tiedä, mistä mulle on tullut sellainen mielikuva, että Ypsilonin kuvio olisi ollut suurempaa??
  Nyt olisi kyllä kauhea tapetointivimma, jos ei muuta, niin täytyy tuunata varmaan parit kenkälaatikot :) Rapsakkaa pakkaspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Heidi,

   sama homma, hirveet on tapetti-inspikset (tosin täytyy sanoa, että tuota samaista seinää olin viime vuonna näihin aikoihin tosissani maalaamassa... yhä tekemättä).

   Näissä Skandinavian -sarjan tapeteissa on vielä se (huono) puoli, että tilaus&toimitus kestää ainakin parisen viikkoa. Höh, ei se sovi hätähousuille (sanoi yksi hätähousuinen :).

   Poista
 2. Kivoja ovat kaikki, paitsi jotenkin tuo Pehrsonin raisuhko mustavalkoinen (liekkimäinenkin jopa) revittely tuo liikaa 90-luvun mieleeni, silleen ei hyvällä tavalla. :) Noista valitsemistasi neljästä kaikki ovat tosi kivoja, valinnan vaikeutta varmaan pukkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehrsonikin on jostain syystä nousussa. Tosin tapettikirjan äärellä se jäi jumboksi, mutta on alkanut nyt uudelleen kummittelemaan mielessä. Tuo omppu homma on myös tosi hauska, mutat epäilisin, että kyllästyn siihen nopeasti. Top kakkosessa on tällä hetkellä neljännen kuvan mustavalko, vaaleanharmaa ypsilon sekä ihan viimeinen kuva. Tai sitten voisi vielä varmasitaa ferm livingin malliston salmiakkiruutujen värit (onko sekin harmaa vihreää).

   Poista
 3. Onko tuon mustavalkoisen numero 2742 valkoinen ihan puhtaan valkoista vai lionnonvalkoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,
   muistikuvani mukaan tuossa oli luonnonvalkoinen (ei kovin kerma) sävy. Tosin tein tämän postauksen pari vuotta sitten, joten parasta tsekata suoraan valmistajalta tai myyjiltä tuo.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...