BLOGIYHTEISTYÖ | WWF ja Coca-Cola kampanjoivat jääkarhujen elinolosuhteiden puolesta. Kampanjan tarkoituksena on herätellä meistä jokainen huomaamaan ja tiedostamaan ne pienet hienot ilmastoteot, joita voimme tehdä omassa arjessamme. Näin säästämme energiaa, kuormitamme vähemmän luontoa, suojelemme ympäristöämme ja turvaamme myös jääkarhujen kotiseudut liialliselta lämpenemiseltä.
Jääkarhujen kotiseutu, eli jäätikkö, on jo nyt vaarassa sulaa yhden sukupolven aikana. Tarvitaan siis välittömästi toimia, jotka ehkäisevät ilmaston muutosta. Meistä jokainen on kutsuttu mukaan näihin talkoisiin. Meistä jokainen voi vaikuttaa pienien tekojen merkeissä. Voit myös omalta osaltasi viedä tätä viestiä eteenpäin jääkarhukampanjan sivustolta, jota kautta voit liittyä myös WWF-kummiksi.
Pyytäisin nyt sinua jättämään tämän postaukseen oheen kommentin, jossa kerrot jonkun oman ehdotuksesi arjen pieneksi (tai saa se olla suurikin!) ilmastoteoksi. Olisi hauska saada koottua lista, johon on kerättynä aitoja oikeita energiansäästövinkkejä tai toisaalta ideoita jätteenmäärän vähentämiseksi. Otan mielläni myös muut ilmastoasiaan liittyvät kommentit vastaan. Kootaan sitten näistä ehdotuksistanne sellainen joka kodin ilmastoteko -ohjeistus.
Meidän perheen nuorimmainen on fanittanut jääkarhuja ihan pienestä pitäen. Hänen suosikki kaverinsa on herra Jääkkis, joka toimii nyt tämän postauksen ja siihen liittyvän arvonnan virallisena suojelijana.
Kaikkien kommenttinsa jättäneiden kesken arvotaan Züny jääkarhu, joka toimii myös kirjahyllyssä kirjatukena. Suoritan arvonnan 10.2.2013 sunnuntaina, johon mennessä toivon mahdollisemman monta hyvää ilmastotekovinkkiä. Jos sinulla ei ole omaa tunnistettavaa blogistaniatunnusta, niin jätä kommenttisi oheen sähköpostiosoite, josta tavoitan sinut arpaonnen sattuessa kohdalle.
Laitan vielä kampanja-arvontaan kolmen kodin puolesta jonkin yllätyspalkinnon, jonka paljastan myöhemmin.
Kolmen kodin kierrätysvinkki: säästä tuikkukynttilöiden metallikupit, ja vie ne metallinkeräykseen!
2nd Image © Staffan Widstrand
Värejä, kiitos | WATW
-
Wednesday around the world
Huomaa miten lisääntynyt valo saa innostumaan myös väreistä. Koko syksy ja
loppuvuosi meni käsitöissäkin murretuissa luonnons...
Tää on kiva ;) Mun ilmastotekoni on hankkia lähiruokaa + vähentää roskiin heitettävän ruuan määrää.
VastaaPoistaTuo onkin hyvä (mutta samalla myös vaikea), että miten saada arvioitua oikein ruoan menekki. Onneksi on myös pakastamisen mahdollisuus!
PoistaÖööh, vinkiksi, että pistäkää vaatteet kierrätykseen kaverien kanssa. Käviskö tämä?
VastaaPoistaannimanni83@gmail.com
Hyvä vinkki, vaatteiden kierrätys kannattaa!
PoistaSammuta valot huoneesta,jos siellä ei ole ketään.Ja kulkekaa linja-autolla, jos on mahdollista.
VastaaPoistaKaksi hyvää vinkkiä!
Poistakirpputorit! mua ärsyttää, kun en oo ehtinyt mennä kirppareille piiiitkään aikaan... Sieltä voi tehä superlöytöjä ja ei mee hyvä tavara roskiin. ja sit komppaan Katia, busseilla voi tosiaan kulkea, jos asuu semmosessa paikassa että ne oikeesti toimii! (asuin ennen hyvinkäällä, siellä ei ollut mun mitään järkee mennä bussilla, mutta nykyisin kuopiossa on niin kätsyä kun pääsee bussilla melkee joka paikkaan!)
VastaaPoistaOnneksi kirppikset tuntuvat olevan edelleen suosiossa. Niin paljon tavaraa menisi muuten... minne?
PoistaKaupunkiasumisen hyviä puolia on tietysti myös tuo, että julkisilla pääsee. Täällä maalla meillä on hankalampaa, kun vuoroja on tosi harvoin.
Puutuotteet ja metsät ovat tärkeitä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Hiiltä voidaan sitoa kasvaviin puubiomassan varastoihin metsissä ja puutuotteissa ja puuta voitaisiin lisätä kulutuksessa materiaalina ja bioenergiana. Puulla voidaan myös vähentää välillisesti fossiilisia hiilidioksidipäästöjä, kun bioenergiaa käytetään fossiilisten polttoaineiden asemesta tai kun puulla korvataan materiaaleja, joiden valmistuksessa syntyy paljon päästöjä. Jos puumateriaalit elinkaarensa lopuksi voidaan kierrättää bioenergiaksi, ovat välilliset päästövähennykset vieläkin suurempia.
VastaaPoista(METLA)
--- Oma hyvä tekoni on, että meillä on aina lämmitetty puulla ja talokin on puurakenteinen. Tulee surulliseksi tästä maapallon tilasta. Miten ihmiset Kiinassa eivät voi mennä ulos, kun ilma on sakeana ilmansaasteista, maan talouskasvu on tapahtunut pitkälti ihmisten ja ympäristön kustannuksella.
Metsät ovat tärkeitä!
PoistaMeillä ei ole tällä hetkellä tulisijaa kotona, mutta vanhana puulämmittäjänä vielä lisään, että poltellaan vain kuivia puita!
Kierrätys on avainsana meillä. Kaikki mikä on mahdollista kierrätetään, joko myymällä kirpparilla, viemällä kierrätyskeskukseen, antamalla ystäville ja roskat lajitellaan tarkasti. Kaikki materiaali, jota voi käyttää ja tuunata, otetaan talteen kuten esim. tyhjät kahvipussit. Jos jotain täytyy ostaa, kierretään ensin kirppikset ja kysellään kavereilta ja sitten vasta ostetaan, jos ei käytettyä löydy. Kaiken ei tarvitse olla uutta ja huippuhienoo, mielihyvää saa muustakin kuin tavarasta.
VastaaPoistaTuo on muuten hyvä pointti, että mielihyvä pitäisi löytyä muustakin kuin ostostelusta ja uuden tavaran hankinnasta.
PoistaMitä kahvipusseista muuten tehdään, tai miten ne jatkokäytetään, kun ovat tyhjiksi ehtineet?
Kahvipusseista teen kauppakasseja ja erilaisia koreja omaan käyttöön ja lahjoiksi sekä hyväntekeväisyyteen. Hyviä säilytyskoreja myös kylmissä tiloissa kun eivät homehdu.
PoistaAhaa, eli ompelet kahvipusseja yhteen ja mahdollisesti myös punot niitä jollain tavalla limittäin ja lomittain?! Erilaiset kahvilaadut tarjoavatkin eri värisiä materiaaleja (paitsi jos on merkkiuskollinen, niin sitten tulee ainakin yhteensopivia säilyttimiä :)
PoistaHyvä ja tunnelmallinen vinkki: Laita kylpyhuoneeseen kynttilöitä, sammuta muut valot ja hae joku kiva ihminen kanssasi samaan aikaan kylpyyn. :)
VastaaPoistaSäästyy sähköä ja vettä.
leena.ruusu@gmail.com
Tunnelmaa! Yksi kylpyvesi kannattaakin hyödyntää kahdelle :)
PoistaMinun oma panokseni on kierrätys. Laitan kiertoon niin lasit, metallit, paperit kuin kartongitkin. Vaatteet kirppiksille, huonekalut yms. kierrätyskeskukseen. Ostan myös käytettyä mieluusti! Ylpeilen sillä, että päivän asuni maksoi 16 euroa, sisältäen farkut, paidan ja takin. Ruokaa kannattaa myös valmistaa reilummin, pakastaa ja hyödyntää tähteet.
VastaaPoistaTuo onkin muuten hyvä tapa ajatella asiaa, että kierrätys ja edulliset hankinnat kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista ovat nimenomaan löytöjä, ja niillä kannattaa "ylpeillä".
PoistaOta tyhjät muovirasiat esim. raejuusto- ja leviterasiat talteen syksyn pakastamista varten. Kaiken maailman kierrätys on JEES!
VastaaPoistaJuu, rasioille saadaan näin ainakin yksi hyvä tehtävä lisää, ennen kuin ne viedään kierrätykseen.
PoistaKierrätys on JEES! :)
Tuon sitten tämän päiväisen postauksen aiheen tänne: vanha nahkatakki uusiokäyttöön pussukoiksi, laukuiksi, tupsuiksi, vihkojen kansiksi jne.
VastaaPoistaKiitos, blogissasi olikin mainio DIY-vinkki!
PoistaKierrättämiseen kannustan minäkin. Meillä jätteet lajitellaan huolellisesti (paperinkeräys, pahvinkeräys, lasi, metalli). Ruokajätteen määrä yritetään minimoida laatimalla viikottaiset ruokalistat ja jalostamalla jämiä... Isomman tyttären vaatteet kiertävät pienemmälle ja minulta turhaksi käyneet vaatteet siskolle/siskontytölle/kirpparille.
VastaaPoistaMeillä päästään jätteenlajittelussa tuohon samaan tasoon. Bio meillä toimii tällä hetkellä osittain, joten siinä meidän huushollin pitäisi parantaa.
PoistaRuoantähteistä uuden aterian kokoaminen onkin muuten välillä ihan herkullista hommaa. Joskus jalostettu annos on alkuperäistä vieläkin parempi :)
Kirpputoriostokset ja vastaavasti tarpeettoman tavaran roudaaminen kirppiksille, pyöräily ja kävely autoilun sijaan, tarpeettomat valot ja sähkölaitteet pois päältä käyttöä odottaessa, meillä on ruokajätteelle 'matofarmi', jonka tuotokset laitetaan puutarhaan kasvien iloksi, ylipakattujen tuotteiden jättäminen kaupan hyllylle, mieti hetki ennen kuin ostat mitään: tarvitsenko tätä todella?
VastaaPoistaVarmaan ihan paras vinkki on tuo, että hetkisen voi hankinnan edessä miettiä, että tarvitsenko tuota ihan varmasti. Sähkölaitteet on tosiaan hyvä sammuttaa ihan kokonaan, kun stand-by-tila vie myös sitä virtaa koko ajan.
PoistaKun tekee kotiin hyvän kierrätyspisteen, on helppo lajitella pahvit, metallit, lasit ja niin edespäin. Meillä on kaatikselle menevän jätteen määrä vähentynyt huomattavasti, sen jälkeen kun aloimme todenteolla kierrättämään, eikä ulkoroskista tarvitse enää tyhjentää niin usein. Siis myös selvää rahan säästämistä. Kauppareissulla sitten menevät kätevästi hyötikseen.
VastaaPoistaJääkarhut ovat ihania, meilläkin asustaa sängyn päällä "Möhkö", joka on ollut talossa yli 20 vuotta:)
Voi, terveisiä Möhkölle meidän Jääkkikseltä :)
PoistaTuo on muuten hyvä pointti, että jos kierrätyspiste on toimiva, niin kierrätys toimii sujuvasti ja sitä tulee aidosti tehtyä. Meillä on pahvin ja paperin keräys keittiössä eli keräämme nuo vain satunnaisiin paperikasseihin. Välillä paperikasseista on pula, ja sitten kierrätyspistekin räjähtää keittiön nurkkaan. Paperi & pahviroskaa kertyy ihan älyttömät määrät, vaikka meille ei tule edes tilattua sanomalehteä.
Meillä roskaa kertyy aika vähän. Kerran kuussa tyhjennettävä roskis on useimmiten puolillaan.
VastaaPoistaKierrätän tavaroita joko antaen tai halvalla myyden.
Ruokahävikki on lähes olematon, kiitos pakastimen.
Tämä on sukuperintöä, suku säästi aina "pahan päivän" varalle.
Hyviä näkökulmia, kiitos Aila! Omassa elämässäni olen huomannut, että kierrättäminen / jätteiden lajittelu ei sinänsä vie aikaa tai omaa energiaa sen kummemmin (kuin niiden tekemättä jättäminen), joten monen sellaisen, joka ei vielä lajittele roskiaan pitäisi nähdä se vaiva, että kokeilee ja etsii ne itselleen parhaiten sopivimmat tavat, ja siitä se rutiinikin sitten lähtisi liikkeelle.
PoistaOma panokseni on kattava, olen työpaikan yksi ekotukihenkilöistä. Sen myötä on tullut ekologisuus todella tutuksi, ja siinä samalla myös kodissamme noudatamme.
VastaaPoistaKierrätys on yksi mottoni, säästäväisenä käytän melkein kaiken materiaalin hyödyksi, kuten suklaarasiat päällystän lahjalaatikoiksi, teen kortit itse lehtiä ym. kodin materiaalia hyväksi käyttäen.
Ja paljon muuta.
Kikka
kirsikka22@gmail.com
Tuo askarteluosasto on sellainen, joka minuakin kiinnostaa, mutta harvemmin saan sitä aikaiseksi. Onneksi askarteluun sopivia materiaaleja on täällä meillä päin voinut viedä myös esim päiväkoteihin ja ala-asteelaisille työstettäväksi. Itse kyllä arvosta itse tehtyjä kortteja ym todella korkealle.
PoistaMulle ei muuten ole tuttu asia, tuo ekotukihenkilö. Meidän firma ei ole kovin iso, mutta siitä huolimatta yrityksen oma eko-tietäjä, olisi hyvä panostus.
Jos haluat ekoilustamme lisätietoja ota yhteys s-postiini niin kerron mitä olemme tehneet.
PoistaKikka
Kikka, taidanpa laittaa s-postia tulemaan, niin ehkä minäkin voin sitten ajaa tätä asiaa omalla työpaikallani!
PoistaMun vinkki liittyy pyykinpesuun ekologisilla ja biohajoavilla pesupähkinöillä! Pesupähkinät ovat 100% luonnon oma tuote, eivätkö siten kuormita vesistöjä. Ne ovat myös hellävaraisia vaatteille, joten hidastavat vaatteiden kulumista. Muovista jätettäkin tulee vähemmän, kun ei tarvitse kantaa kaupasta pesuaine- ja huuhteluainepulloja. Ja hirmuisen hyvän mielenkin niillä pestessä saa <3 Lisää aiheesta mun tämän päivän postauksessa: http://aamuomenatarhassa.blogspot.fi/2013/02/nuts-kokemuksia.html
VastaaPoistaMeillä on siirrytty myös ekologiseen luomukosmetiikkaan hiustenhoidon osalta, mikä vähentää meidän talouden vesistökuormitusta ja jälleen tuota muovijätteen määrää. Tuo muovijäte onkin meidän paikkakunnalla aika hankala juttu...olen yrittänyt selvittää asiaa ja toistaiseksi olen tullut siihen tulokseen, ettei meillä voi edes kaatopaikalle viedä muovijätettä erilliseen paikkaan. En tiedä voiko tämä olla tänäpäivänä mahdollista!? Selvittely jatkukoon :)
Kiitos vinkeistä Anna! Tästä inspiroituneena tutkin huomenna Porvoon market-tarjontaa sillä silmällä, että mistä löytyy noita pesupähkinöitä.
PoistaMeillä on varsinkin mökkikäytössä kiinnitetty huomiota shampoiden ja hoitoaineiden biohajoavuuteen. Parantamisen varaa näissä pesuainevalinnoissa on ainakin vielä meidän perheessä.
Oi miten kiva uusi blogituttavuus! Lisäänkin sinut blogilistalleni.
VastaaPoistaMinun vinkkini liittyy vanhojen tekstiilien hyödyntämiseen. Leikkaa tai revi ne kuteiksi ja virkkaa niistä mattoja, koreja, pannunalusia tms. Kuteita voi käyttää myös askarteluun. Pienet tekstiilit käytetään luutuina tai maalausrätteinä.
Hyvä vinkki Nonna! Ai kun olisin vähän taitavampi käsitöiden suhteen. Mattojen ja korien virkkaaminen kyllä kiinnostaisi!
PoistaHeips! Meilläkin kierrätetään ja suositaan kirppiksiä yms. Oma vinkkini kuitenkin on luonnonkosmetiikka! Varsinkin me naiset olemme tässä avainasemassa. Keskivertonainen läträä päivän aikana hirmuisella määrällä kemikaaleja. Ns. tavallisessa kosmetiikassa yleisesti käytettäviä haitallisia raaka-aineita ovat muun muassa mineraaliöljyt, silikoniöljyt ja -vahat, glykolin esterit sekä formaldehydi. Monet näistä eivät hajoa luonnossa ja kuormittavat siten ympäristöä. Elinkaarensa lopussa tai valmistusvaiheessa ne saattavat myös joutua pesuveden mukana ympäristöön ja vesistöihin ja myöhemmin sitä kautta ihmiseen. Luonnonkosmetiikassa on yleensä panostettu myös pakkausten ekologisuuteen. Sama pätee yleisiin kodinpesuaineisiin. Lisäksi haluaisin lämpimästi suositella kaikille naisille kuukupin käyttöä. Hirveästi säästyy rahaa ja roskan määrä vähenee, kun voi sanoa hyvästi siteille ja tamponeille! Itse en ymmärtänyt kuukupin hienoutta lainkaan ennenkuin hommasin sellaisen itselleni. Luulin kuukautisten muuttuvan kupin myötä entistä ärsyttävämmäksi ja vaivaloisemmaksi jutuksi, mutta kävikin päinvastoin. Nykyään kuukautisia tuskin edes muistaa niiden ollessa "vaivanani". Harmittaa, etten jo aiemmin kupinkäyttäjäksi alkanut. Kokeilkaa rohkeasti naiset!
VastaaPoistahttp://elakepaiviaodotellessa.blogspot.fi/
Itse en ole kosmetiikan suurkuluttaja (näin ainakin ajattelen), mutta jo pelkästään erilaisten kosteusvoiteiden määrä vuodessa voi olla aika huikea. Siinä mielessä on kyllä aiheellista miettiä näitäkin kulutustapoja. Jos minä jo yksin kulutan parikymmentä purnukkaa vuodessa, niin mitä se tekee isommalla porukalla yhteensä...
PoistaKuukuppia on ajoittain esitelty lehdissä, mutta esim tuolla perus marketeissa sitä ei tule huomanneeksi (mahtaako löytyä perus ketjukaupoista?!). Varmastikin kyseessä on sellainen tuote, jota pitää uskaltaa / viitsiä itse kokeilla, jotta voi todeta tuotteen toimivuuden käytännössä.
Kiitokset hyvistä vinkeistä!
Kaikki rikkinäinen ei ole käyttökelvotonta. Korjaa, jos voit (älä osta heti uutta) tai ota osia talteen ja käytä ne johonkin muuhun.
VastaaPoistalof73(at)mbnet.fi
Aivan, eilen juuri puhuttiin porukalla siitä, että esimerkiksi uusia autoja ei pysty itse enää oikein korjaamaan (korjaamot sentään pystyy), joten sellainen tee-se-itse-henki on siltäkin saralta jäämässä pois. Ennen myös astioiden lohkeamia tai kahvikupin kahvojen irtoamisia yritettiin liimata, jos suinkin mahdollista. Nyt ehjiäkin astioita heitellään roskiin, jos malli tai väri ei enää miellytä.
PoistaJoten korjataan jos voidaan, tai laitetaan sitten kierrätykseen, tai keksitään uusiokäyttöä vanhoille tavaroille!
moi anne!
VastaaPoistaesim.kynttilän pätkät säästän ja sulatan niistä uusia.
Kiitos ideasta Kikke! Kynttilän pätkiä kertyy, ja tekisi mieli niistä tehdä kuppikynttilöitä. Samalla saisi eri pari kahvikupit hyötykäyttöön. Oikeastaan tarvitsisin vain jonkun puoli hylätyn kattilan kynttilöiden sulatteluun, että tätä pääsisi kokeilemaan.
PoistaAina kun mahdollista ostan vihannekseni torilta..käytän kesto"hedelmä"pusseja, kuten kankaisia omia kauppakassejakin. Pesuaineet yritän ostaa mahdollisimman ekologisina, niin paljon kun oman perheen omaavalla opiskelijalla vain on varaa..käytän ahkerasti kirppareita, sekä ostajana ja myyjänä.. Kun tarvitsee hankkia jotain "uutta" yritän löytää ensin käytettynä ja käytän joukkoliikennettä liikkumiseen, mikäli polkupyörällä/kävellen matka on liian pitkä.
VastaaPoistaTiqqqu
Kiitos vinkeistä Tiqqqu! Minäkin olen jo oppinut rutiinin kankaisen kauppakassin mukana pitämisestä. Hedelmäpussit meillä ei ole vielä ollut kestomallia, joten siinäpä meille parannettavaa. Usein tosin ostan hedelmät ilman pussia (jos mahdollista) eli laitan tarran suoraan hedelmän pintaan.
PoistaNiin ja jos omaa ompelutaidot ja kesytetyn ompelukoneen (tai hyvin kiltin ja avuliaan ompelevaisen tutun), kannattaa kestohedelmäpussitkin ommella itse..esim. vanhasta ja tarpeettomasta vauvan harsokankaastakin saisi ompelemalla kierrätettyä mahtavan pussin.. :) Ja se on ainakin kestävää se.
PoistaTiqqqu
Ehdottomasti sellainen kesytetty kone :) ainakin mitä minun ompelutaitoihini tulee... taitaisi se oikeasti tarkoittaa sitä, että pitäisi kauniisti pyytää taitavampaa henkilöä noihin ompelupuuhiin :)
PoistaNiin ja sähköposti.. tiqqqu(at)gmail.com
VastaaPoistaTiqqqu
On aina hyvä irrottaa sähkölaitteet pistorasioista, silloin kuin ei jotain laitetta käytä. Vesihanan voi sammuttaa esim. hampaiden harjauksen ajaksi, ettei koko ajan päästä vettä. Pesukone kannattaa laittaa mieluummin täytenä kuin vain puoliksi täytenä päälle. Tässä muutama vinkki, mitä ekana tuli mieleen :)
VastaaPoistamikki-89@luukku.com
Kiitoksia vinkeistä! Kaikki listaamasi kohdat ovat hyviä pointteja, jotka tulisi pitää jokapäiväisessä elämässä mielessä.
Poistaei turhaan pidetä liesituuletinta päällä, jos talvella tuuletetaan ikkunasta niin äkkiä ja isosti , ei pitkään ikkuna raollaan.
VastaaPoistaJuu, nuo ilmanvaihtoasiat onkin myös sellaisia joita on syytä pohtia. Aiemmin olemme asuneet vanhoissa taloissa ja niissä ilma vaihtui myös luonnollisesti vähän joka nurkasta :) Nyt kun on koneellinen ilmastointi, niin pitää puolestaan miettiä ilman laatua sekä sähkönkulutusta.
PoistaNyt täytyy kyllä sanoa että kämppä on täynnä krääsää..tavallaan suojelen ympäristöäni niiden suhteen sillä että se mikä tulee myös pysyy :) eli en lisää hömppä jätettä..Olen opettanut lapsille kierrätyksen salat...Ilmaston muutos lähtee lapsista..paranee polvesta :))
VastaaPoistaMulla on tuo sama fiilis, että seuraava sukupolvi osaa tuon kierrätyksen paremmin kuin edellinen. Itse kun tässä joutuu vielä oikein miettimään, että miten mikäkin homma tehdään, niin heille se on sitten jo luontevaa.
PoistaKylmä hiipii kroppaan varpaiden kautta, eli villasukat jalassa auttaa pitämään olon lämpöisenä ja silloin voi sisälämpötilaa laskea asteella tai kahdella.
VastaaPoistaSeuraava sukupolvi osaa varmasti kierrätyksen edellistä paremmin, mutta.... haalii myös enemmän kierrätettävää. Kun tavaraa pitää saada kaiken aikaa uutta trendien mukaan, niin silloinhan sitä kierrätettävää riittää. Minusta kierrätystäkin vielä tärkeämpää olisi korostaa turhan kuluttamisen vähentämistä.
teija(piste)lento(at)elisanet(piste)fi
Villasukat on ihan parhaat! Olen myös armoitettu villasukkafani :)
PoistaNostin esiin kyllä meidänkin perheessä ajankohtaisen asian, eli kasvavien lasten tavarataivaan. Meillä on onnistuttu kulkemaan jonkinlaista kultaista keskitietä, mutta tuntuu, että varsinkin teini-ikäisten kulutustottumuksia on vaikea hillitä (tai ainakin siihen samaan aiheeseen saa palata aina yhä uudestaan).
Kiitos kommentistasi tiiti66!
*Nostit
PoistaOstosreisulle kangaskassit aina mukaan, niin vähenee muovipussien ostamiset.
VastaaPoistaT.Maikki
Kyllä! Kangaskassi mukana!
PoistaMeillä on perheen kesken sopimus, että autoa ei käytetä alle kilometrin matkoille kuin erityisen painavista syistä. Toimii ihan kohtuullisen hyvin, joskus on pitänyt vähän keskustella niistä painavista syistä. Ja polkupyörät pitää pitää kunnossa ja tarjolla ja varustaa nastoilla talviaikaan....
VastaaPoistaflight(at)luukku.com
Kiitos kommentista lentoemo! Meillä välillä mietitään kotona julkisilla yhteyksillä kulkemista siinä mielessä, että miten niitä voisi käyttää vielä paremmin hyväkseen. Landella kun asumme, niin esim bussivuoroja ei ole kovin hyvin tarjolla.
PoistaMutta pyörät toimii meilläkin!